//Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen

Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen

Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen. Afgelopen twee weken stond in het teken van een training week met daarbij twee wedstrijden in een 50m bad voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. De trainingen in Zuidwolde zijn hervat en dat is voor alle zwemmers even wennen, al mochten ze niet klagen. Prachtig weer in deze prachtige locatie in Zuidwolde waar buiten in een 50m bad getraind kan worden en dat is essentieel voor de zwemmers met Kampioenschappen op 50m bad. Vorig weekend was er de wedstrijd in Drachten en afgelopen weekend gingen de zwemmers naar Dordrecht, waar dit zomer de Nederlandse kampioenschappen junioren/jeugd gehouden worden.

Twee wedstrijden voor zwemmers om nog limieten te halen. Afgelopen twee weken stond in het teken van een training week met daarbij twee wedstrijden in een 50m bad voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. De trainingen in Zuidwolde zijn hervat en dat is voor alle zwemmers even wennen, al mochten ze niet klagen. Prachtig weer in deze prachtige locatie in Zuidwolde waar buiten in een 50m bad getraind kan worden en dat is essentieel voor de zwemmers met Kampioenschappen op 50m bad. Vorig weekend was er de wedstrijd in Drachten en afgelopen weekend gingen de zwemmers naar Dordrecht, waar dit zomer de Nederlandse kampioenschappen junioren/jeugd gehouden worden.

Drachten bracht limieten op de 1500m vrije slag voor Owen Peeks en Raoul Witten die beide met mooi constant zwemmen onder de limiet bleven. Charlotte Wilberts zwom op de 200m vrije slag 2.29.71 en dat was onder de vereiste tijd van 2.32.24. Leeftijd genoot Senna van de Veen (2004) deed dit op de 100m rug met 1.18.71 bleef zij onder de limiet 1.19.77. 

Jill Blide die zich steeds beter gaat ontwikkelen en helemaal gewend is aan de trainingen bij Hoogeveen zwom op de 100m vrije slag in een mooie tijd van 1.02.62 en bleef daarmee net onder de limiet 1.02.77. Mirthe Schenkel die alle limieten op de schoolslag nummers heeft, zwom vandaag de 100m omdat het voor haar goed is dit op 50m bad vaak te zwemmen, zij deed dit in een mooie tijd van 1.22. 52 wat haar hoog op de ranglijst in haar leeftijd categorie brengt. 

Voor de andere zwemmers was het in Drachten gewoon zwemmen in een 50m bad, omdat zij al de limieten hebben op de afstanden of het Nederlands Kampioenschap al achter de rug hebben. Junioren/jeugd zwemmers gaan voor afstanden die zij op het NJJK zullen zwemmen en kunnen zo het één en ander nog uitproberen.  

Dordrecht bracht voor deze zwemmers, Junior de Bruin, Gauke Eilander, Owen Peeks, Coen de Lang, geen nieuwe limieten op de klok, maar ook daar werden op de favoriete afstanden dingen uit geprobeerd wat resulteerde in mooie tijden. Leren racen in een 50m bad is heel goed voor deze zwemmers die op het NJJK hoog geplaatst staan en dan is oefenen altijd goed. Owen Peeks zwom erg mooi bij de 100m rug en zette weer een nieuwe tijd neer op de 400m vrije slag waar hij vele seconden sneller ging naar nu 4.33.76.

Charlotte Wilbers had een andere missie in Dordrecht, zij voegde nog twee limieten toe aan het lijstje wat zij al had. De 200m rug zwom ze in een tijd van 2.50.12 en bleef daarmee onder de limiet, wat zij daarna met 5.20.14 nogmaals deed op de 400m vrije slag. Daarmee krijgt ze al een behoorlijk programma om te zwemmen want de KNZB heeft bedacht dat zwemmers die de 200m limiet halen automatisch de 50m van dat nummer mogen zwemmen. Hiermee willen ze voorkomen dat jonge kinderen op limieten voor korte afstanden gaan jagen en koppelen ze deze afstand aan de 200m vast. Haal je de limiet op de 100m dan mag je de 200m erbij zwemmen, haal je de 200m dan mag je de 50m daarbij zwemmen.

Voor Raoul Witten kwam er op de 100m rugcrawl een geweldig mooie tijd op de klok, hij zwom met 1.10.49 onder de limiet van 1.11.19 en dat is knap. De limieten voor deze jongens junioren twee zijn erg scherp en je moet echt van goede huize komen wil je daar limieten halen. 

Jill Blide, die bij de meisjes jeugd twee zwemt voegde vandaag weer een limiet toe aan haar lijst en zwom op de 400m vrije slag 4.48.96 en dat was er weer net onder 4.50.01. Mooi programma voor haar bij het NJJK waar ze nog wel graag de 200m vlinderslag aan toe wil voegen. Vandaag wel een mooie p.r. maar dat moet voor de limiet wel sneller al kan het zijn dat zij met haar tijd bij de snelsten van Nederland behoort en op grond daarvan toegevoegd word.

Maik Huser die op de 100m schoolslag de limiet had wilde daar erg graag de 50m nog aan toevoegen. Bij de jeugd zwemmers geld niet de 200/100/50m regel zij moeten de limiet gewoon halen op iedere afstand. Dit lukte hem vandaag en met 0.32.83 bleef hij onder de 0.32.99 die vereist werd.

Wiktoria Redzimska zwom in Drachten en Dordrecht hele mooie tijden op haar afstanden, zij is een goede aanwinst voor Hoogeveen bij de competitie wedstrijden, omdat zij uit Polen komt mag zij niet deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen en zij zal alleen bij het Open Nederlands Kampioenschap senioren mogen startten.

Mooie tijden werden er ook gezwommen door Bjorn Kokkelkoren die op de 100m schoolslag een hele dikke p.r. zwom, maar dat zal voor de limiet nog wel wat sneller moeten. Kim Hillen begint steeds beter te zwemmen en zij zwom in Drachten al een mooie 100m rug maar was te gretig bij de start wat haar een AA opleverde. In Dordrecht deed ze dit beter en daar weer een mooie tijd 1.17.71 waarbij ze op de dubbele afstand 2.47.45 op de klok bracht en dat was ook een mooie tijd. De limieten komen voor haar in zicht en als zij zo door blijft gaan dan gaat ze die zeker halen.

De junioren/ jeugd zwemmers hebben nog een aantal weken om door te trainen en de puntjes op de I te zetten om goed aan de start te komen in Dordrecht tijdens het NJJK. De oudere zwemmers hebben alleen de Regio kampioenschappen nog, met daarnaast de competitie kampioen wedstrijd in juni nog die in Amsterdam gezwommen word en daar zal de ploeg zeker goed willen presteren.