//Laatste ronde Miniorencircuit in zwembad de Dolfijn.

Laatste ronde Miniorencircuit in zwembad de Dolfijn.

Op zaterdag 23 april werd deel 5 van het miniorencircuit gezwommen in Hoogeveen. Voor ZPC Hoogeveen deden er dit keer minder zwemmers mee, omdat het grootste deel van de oudste zwemmers een limietwedstrijd in Drachten had. De overige zwemmers lieten echter zien dat het zo ook prima ging.

Op zaterdag 23 april werd deel 5 van het miniorencircuit gezwommen in Hoogeveen. Voor ZPC Hoogeveen deden er dit keer minder zwemmers mee, omdat het grootste deel van de oudste zwemmers een limietwedstrijd in Drachten had. De overige zwemmers lieten echter zien dat het zo ook prima ging.

Gestart werd er met de meisjes minioren 2 en 3 (2007 en 2008). Zij zwommen vandaag 100m vrije slag en 100m rugcrawl. Imre Bouwland zwom vandaag erg snel en verbeterde de 100m vrije slag met maar liefst 14 seconden. Hiermee werd zij knap derde. Op de 100m rugslag verbeterde zij haar PR met 8 seconden en werd ook hierop derde. Carlijn Gruppen zwom 6 seconden van haar PR af op de 100m vrij en eindigde als vierde en de 100m rugcrawl wist zij knap te winnen. Merit Wilderdijk zwom de 100m vrije slag voor het eerst en ze liet zien dat ze niet bang was om moe te worden. Heel knap gedaan voor een eerste keer. Helaas werd ze op de 100m rugcrawl gediskwalificeerd.

De jongens minioren 2, 3 en 4 (2006 t/m 2008) zwommen vandaag de 100m schoolslag en de 50m vllinderslag. Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers zwommen erg mooi en zetten op de 50m vlinderslag mooie tijden neer en werden respectievelijk eerste en tweede. Ook de 100m schoolslag zwommen ze heel netjes. Olivier werd hierop eerste en Tiamo (zonder schaarslag) vijfde.

De meisjes minioren 4 (2006) begonnen met de 100m rugcrawl. Hierop evenaarde Charley Blide heel mooi haar PR en werd eerste. De jarige Emma Ham werd derde. Nynke Hutten werd helaas gediskwalificeerd. Daarna was de 100m vrije slag aan de beurt. Ook hier een evenaring van haar PR en een eerste plaats voor Charley. Emma en Nynke zwommen hierop beiden boven hun PR, maar lieten zien dat het met de techniek steeds beter gaat.

Flynn Peeks zwom bij de jongens minioren 5 (2005) voor ZPC Hoogeveen de 50m vlinderslag en de 100m schoolslag. Dit deed hij erg netjes. Hij werd op beide afstanden derde.

Bij de meisjes minioren 5 zwommen Miron Schimmelpenning en Julia Redzimska de 200m wisselslag en de 100m rugslag. Julia gaat steeds beter en sneller zwemmen en zwom op de rugcrawl 5 seconden van haar PR af. Ook Miron zwom hierop een mooi PR. Miron wist beide afstanden ook te winnen. Julia zwom de 200m wisselslag voor het eerst en met 3.28.96 ging dit al erg goed.

Mac Peeks en Lucas Ham (minioren 6, 2004) zwommen de 100m schoolslag en de 200m wisselslag. Lucas en Mac blijven zich beiden steeds verbeteren en dat is al knap. Mac werd op beide afstanden eerste en Lucas derde.

Tot slot de meisjes en jongens junioren 1 en 2 (2003 en 2004). Voor ZPC Hoogeveen deden hier vandaag bij de meisjes alleen Dominique Dingshoff en Leah Anakotta mee en bij de jongens Josse Reinders. Omdat de 200m vlinderslag op het programma stond vandaag en zij deze afstand nog niet zwemmen, hoefden ze alleen de 200m vrije slag te zwemmen. Josse wist deze afstand dik te winnen met een mooi PR van 5 seconden. Ook Leah en Dominique zwommen mooie PR’s. Ze werden hierop respectievelijk vierde en vijfde.