//Tien zwemmers naar Swim Cup in Eindhoven
IMG 3242

Tien zwemmers naar Swim Cup in Eindhoven

Tien zwemmers van ZPC Hoogeveen nemen deze week deel aan de Swim cup in Eindhoven. Zeven heren en drie dames gaan de strijd aan met heel veel zwemmers uit binnen en buitenland. 27 Landen komen naar Eindhoven waar de Nederlandse zwemmers gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap tijdens deze Swim cup en voor de toppers is het de laatste kans, op plaatsing voor de Olympische spelen in Rio.

Tien zwemmers van ZPC Hoogeveen nemen deze week deel aan de Swim cup in Eindhoven. Zeven heren en drie dames gaan de strijd aan met heel veel zwemmers uit binnen en buitenland. 27 Landen komen naar Eindhoven waar de Nederlandse zwemmers gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap tijdens deze Swim cup en voor de toppers is het de laatste kans, op plaatsing voor de Olympische spelen in Rio.

Niels van Eck, Koen Lems, Chris Bolding, Ardi Knol en Jeroen Lorius zullen hard moeten zwemmen om in ieder geval de finales te gaan bereiken. Zij zwemmen bij de heren en het deelnemers veld is erg groot en vooral heel sterk op verschillende slagen en afstanden. Simone Krans start bij de dames en ook voor haar geld als grootste doel de finales halen en nieuwe tijden op de klok te brengen.

De jongste zwemmers Gauke Eilander, Alinda Dingshoff en Junior de bruin zwemmen respectievelijk nog bij de jeugd en junioren en hebben in juni hun eigen Nederlands kampioenschap nog te gaan. Voor hun is het vooral belangrijk om zich te laten zien en mooie races te gaan zwemmen waarbij er misschien nog enkele verrassende tijden zullen komen.

De tiende zwemster van Hoogeveen is Sanne Hofman en voor haar liggen de prioriteiten nog weer anders. Zij kan zich bij deze wedstrijd nog plaatsten voor de Paralympische spelen a.s. zomer in Rio. De laatste tijd kampt zij met een lichte blessure aan haar heup en het is te hopen dat ze daar niet al te veel hinder van gaat ondervinden.