//Persoonlijk records voor een aantal zwemmers bij Minioren wedstrijd

Persoonlijk records voor een aantal zwemmers bij Minioren wedstrijd

Op zaterdag 19 maart deden een aantal zwemmers van ZPC Hoogeveen mee aan de zwemwedstrijd van de Minioren circuit (deel 4) in Hoogeveen.

Op zaterdag 19 maart deden een aantal zwemmers van ZPC Hoogeveen mee aan de zwemwedstrijd van de Minioren circuit (deel 4) in Hoogeveen.

Julia Redzimska mocht voor Hoogeveen als eerste starten op de 100 meter schoolslag in de categorie Minioren 6 (2005). Ze verbeterde haar tijd met ongeveer 2,5 seconde en werd derde op deze afstand. Tevens verscheen ze aan de start van de 100 meter vrije slag. Op deze afstand werd ze ook derde en zwom een pr van bijna 4 seconden.

Bij de jongens (minioren 4 en later, 2006) zwommen Olivier Wilbers en Tiamo v/d Veen de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Helaas zwommen beiden geen pr op deze afstanden. Zij pakten wel met z’n tweeën de eerste en tweede plek in dit programma.

In de categorie Minioren 2 en 3 (2007/2008) zwemmen inmiddels 4 meisjes voor Hoogeveen. Carlijn Gruppen, Merit Wilderdijk, Imre Bouwland en Marit v/d Burg. De meiden zwommen de 100 meter schoolslag en zwommen alle 4 een pr! Carlijn werd eerste, Merit tweede, Imre vierde en Marit vijfde! In deze categorie werd ook de 50 meter vlinderslag gezwommen. Op de training werd veel aandacht besteed aan de vlinderslag door trainster Mariët 

Carlijn was de enigste die de 50 meter vlinderslag al eens eerder had gezwommen. Zij verbeterde haar tijd met bijna 7 seconden en werd wederom eerste op deze afstand. Marit, Merit en Imre zwommen de vlinderslag erg goed. Zij zetten goede tijden neer en helaas werd Imre gediskwalificeerd op de finish. 

Flynn Peeks en Robin v/d Burg zwommen de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag (minioren 5, 2005). Robin zwom een pr van 3 seconden op de 100 meter vrije slag en werd vierde op de op de rugslag. Flynn behaalde op de rugslag net geen pr, maar werd wel derde. 

Bij de meisjes van 2006 (minioren 4) verschenen Charley Blide, Emma Ham, Nynke Hutten en Ilse Bentum aan de start. Zij moesten de 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag zwemmen. Charley eindigde op beide afstanden als eerste! Emma behaalde helaas vandaag geen pr’s. Voor Nynke was er een kleine pr op de 100 meter schoolslag. Ilse heeft zowel op de schoolslag als de vlinderslag haar tijden fors verbeterd en werd vierde op de vlinderslag!

Josse Reinders had 1 tegenstander op de 200 meter wisselslag en 200 meter schoolslag. (junioren 1 en 2) Josse won beide afstanden en verbeterde ook nog zijn tijden. Zelfs 10 seconden op de schoolslag.

Leah Anakotta en Dominique Dingshoff zwommen, net als Josse, de 200 meter wisselslag en 200 meter schoolslag. Dominique zwom op beide afstanden bijna 20 sec van haar tijd af. Op de 200 meter wisselslag werd ze derde achter Leah die tweede werd. Op de schoolslag werd Leah derde met een mooie pr van 5 seconden.

De zwemmers van Hoogeveen hebben mooie resultaten behaald!