//Heel veel succes voor ZPC Hoogeveen in Belgie.
groepsfoto

Heel veel succes voor ZPC Hoogeveen in Belgie.

Bij de Grand Prix International de la Ville de Seraing in Luik was de ploeg van Hoogeveen zeer succesvol. Van de acht klassementen werden er drie prooi voor zwemmers van Hoogeveen.

Mac Peeks won dit klassement bij de jongste categorie 2004/2005, Junior de Bruin en Alinda Dingshoff deden dit bij de jongens en meisjes 2000/2001.

Deze drie zwemmers wonnen ook de meeste prijzen en zwommen zo de nodige afstanden waarbij punten gehaald konden worden. Junior de Bruin won vier keer goud, twee keer zilver en één keer brons en dat deed Alinda net zo, evenveel medailles in dezelfde kleur.

Mac Peeks mocht niet alle afstanden, i.v.m. de leeftijd zwemmen de jongste zwemmers alleen de wisselslag als 200m nummer en de andere slagen alleen de 50 en 100m. Hij won één keer goud, vier keer zilver en één keer brons en dat bracht hem evenveel badmutsen in de kleuren goud, zilver en brons met daarbij een mooie medaille.

Moesten ze zich in de ochtend series plaatsen voor de finales ‘s avonds, daar deden ze er nog een schepje boven op en zwommen fantastische tijden. Mac moest heel veel finales zwemmen en bleef zijn tijden maar verbeteren, Junior dook met 0.59.91 onder de minuut op de 100m vlinderslag en op zijn andere afstanden bleef hij maar toptijden zwemmen.

Alinda zwom op alle afstanden zeer overtuigend en trok zich er weinig van aan dat naast haar zwemsters van de Nederlandse ploeg lagen. Vooral haar tijd op de 200m vlinderslag was van hoog niveau en deze was samen met haar tijd op de 100m vlinderslag goed voor nieuwe Drentse records. Deze zwemmers waren niet de enige die medailles binnen haalden, al hadden de heren en dames erg veel concurrentie vanuit België, Engeland, Tsjechië en Portugal.

Verder waren er zwemmers van de Nederlandse ploeg die deze wedstrijd aan grepen om nog een keer te racen op 50m bad met het oog op de aankomende Swim Cup in april.

IMG 3198

Bij de heren was het wel Koen Lems die op de 200m schoolslag liet zien heel goed mee te kunnen doen, daar een hele mooie tijd zwom en de bronzen medaille binnen haalde. Hij zwom dit weekend heel veel afstanden om zo wedstrijd snelheid te krijgen voor de Swim Cup.

Bij de 100m schoolslag liet hij zich verrassen door clubgenoot Ardi Knol die hem in de laatste meter net passeerde en de bronzen medaille pakte, wel beide in een mooie tijd. Ardi zwom dit weekend een heel goed toernooi en gaat met vertrouwen richting de Swim Cup.

Voor Niels van Eck was het een moeilijk weekend waarin niet alles lukte wat hij voor ogen had. Geen prijzen voor hem en dat was bij de voorgaande keren in Luik niet eerder voor gekomen.

IMG 3167

Ditzelfde was voor Gauke Eilander en Jeroen Lorius van toepassing, beide zwommen mooie races en dan vooral op de vlinderslag maar konden zich niet op het podium zwemmen, waarbij Gauke natuurlijk nog erg jong is en tegen heren moest zwemmen die van een heel goed niveau waren.

Chris Bolding zwom niet veel afstanden maar liet zien dat hij nog best mee kan doen bij de rugafstanden waar hij elke keer de finale haalde en daar nog mooie tijden zwom.

Bij de dames was het Simone Krans die veel finales haalde en daarin toch elke keer weer sneller ging maar niet op het podium kwam. Jill Blide zwom dit weekend een hele goede wedstrijd met veel nieuwe tijden en limieten voor het NJJK. Daarnaast won zij op de 200m vrije slag de zilveren medaille in een mooie tijd van 2.13.97, bij de 200m wisselslag pakte zij de bronzen medaille.

IMG 3168

Raoul Witten zwom dit weekend naar twee prijzen en deed dat op de 200m rug in een mooie tijd van 2.30.42 en daarnaast werd hij derde op de 200m wisselslag. Hij had de 100m rug niet gekozen voor dit weekend en dat was achteraf wel jammer, maar Björn Kokkelkoren maakte hiervan heel goed gebruik om te laten zien dat hij de rugcrawl heel goed beheerst. In de ochtend series had hij zich voor de finale geplaatst en daarin ging hij nog een heel stuk sneller en zette een mooie tijd op de klokken van 1.11.93 en werd daarmee heel verrassend derde.

Mirthe Schenkel beheerst de schoolslag erg goed maar dat is een lastige slag die niet altijd goed loopt en zij is erg zoekende naar de goede combinatie. Daar had ze op zondagmiddag bij de 200m geen last van, in de ochtend voelde het nog niet zo goed maar in de finale zwom ze een geweldige race en dook met een dikke p.r. onder de drie minuten 2.57.82. Eerder had ze op de 50m schoolslag de zilveren medaille gepakt, op de 100m kwam ze voor het podium te kort en werd ze vijfde in een mooi p.r. wat tevens de limiet voor het NJJK betekende.

IMG 3161

Coen de Lang die echt zo langzamerhand specialist word in de wisselslag, zwom de 200m in een hele mooie tijd naar de bronzen medaille. Zijn vlinderslag gaat steeds beter en dat is hij nodig voor de wisselslag en dit weekend zwom hij de 100m vlinderslag en daar een mooie p.r. Op al zijn afstanden kwamen nieuwe tijden, de schoolslag waar hij eerder altijd van gedacht had dat dit zijn afstand was loopt nu het minst vlekkeloos. Hij was de jongste in de categorie 2000/2001 en dat geld ook voor de altijd gedreven Owen Peeks die zijn zinnen op een badmuts had gezet. Veel finale plaatsten en dat was al knap, maar geen badmuts tot aan zijn laatste afstand de 200m rug waar hij hard startte en dit heel goed vol hield. Daar kwam een hele mooie tijd op de klok 2.20.89 en eindelijk de bronzen badmuts en medaille.

IMG 3174

Bij de jongste meisjes 2004/2005 was het Senna van de Veen die op de 100m rugcrawl de bronzen medaille haalde al viel de tijd haar wel een beetje tegen.

Voor deze jonge kinderen was dit weer de eerste wedstrijd in het 50m bad en dat valt niet mee. Naast Senna was het Manon Tiggelaar die bijna iedereen verraste en bijna de bronzen medaille op de 50m rug pakte maar net vierde werd in een hele mooie tijd van 0.37.27. Van dezelfde leeftijd en geen prijs voor Charlotte Wilbers maar zij liet in het laatste progamma nummer de 100m vrije slag zien, dat je best moe kunt zijn en toch hard zwemmen, want met 1.10.00 zwom zij de limiet voor het NJJK.

IMG 3162

Daarvoor was het Kyra Wooldrik die net als Charlotte op de valreep nog de limiet pakte met 1.03.21 op de 100m vrije slag en verzekerd is van een start bewijs bij de NJJK. In deze leeftijd waar Kyra zwom waren het ook Anouschka Steenbergen, Anique Coelingh die naast eerdergenoemde Alinda Dingshoff en Jill Blide van 2000 zijn en voor deze beide meisjes was het een wisselend weekend. Anique had het wat moeilijker met haar afstanden en vooral op haar favoriete slag de rug, waar Anouschka op de 100m de limiet zwom, lukte het bij haar niet.

Wiktoria Redzimska zwom in dezelfde leeftijd categorie maar is van 2001 en zij had een fantastisch weekend met echt supermooie tijden op al haar afstanden. Zij zwemt op heel veel afstanden onder de limiettijden voor het NJJK maar komt uit Polen waardoor ze natuurlijk niet mag startten bij de Nederlandse junioren/jeugd Kampioenschappen. Volgend jaar is zij de oudste bij deze wedstrijd en zal ze als ze zo doorgaat, zeker een podiumplaats halen en is ze misschien wel zover dat zij limieten kan gaan halen, waar ze nu al dichtbij zat voor de Swim cup, wat tevens een open Nederlands Kampioenschap senioren is en dus zwemmers met een buitenlands paspoort mogen startten.

Miron Schimmelpenning was de allerjongste van het stel 2005 en zij weerde zich goed bij deze wedstrijd wat toch voor deze jonge kinderen erg vermoeiend is, de hele dag in het zwembad en korte nachten doordat het vroeg begint en laat in de avond afgelopen is. Leuke tijden voor haar bij de schoolslag nummers maar ook op de rug en vrije slag kan ze goed meekomen en zette ze nieuwe tijden neer.

IMG 3195

Een geslaagd weekend met veel prijzen en heel veel limieten voor de aankomende Nederlandse Kampioenschappen.

De zwemmers Niels van Eck, Koen Lems, Ardi Knol, Jeroen Lorius, Chris Bolding, Gauke Eilander, Junior de Bruin, Alinda Dingshoff en Simone Krans gaan a.s. weekend nog trainen in Wachtebeke (Belgie) waarna er 6/7/8/9 en 10 april deelgenomen wordt aan de Swim cup in Eindhoven.