//ZPC Hoogeveen zeer succesvol tijdens Jaargangswedstrijd Leiden

ZPC Hoogeveen zeer succesvol tijdens Jaargangswedstrijd Leiden

Afgelopen weekend was eenendertigste editie van de Speedo Jaargangwedstrijden. In een gezellig vol zwembad De Zijl streden de beste minioren-zwemmers van Nederland tegen elkaar. Voor ZPC Hoogeveen deden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Flynn Peeks, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Charley Blide hier aan mee. Het was een hele gezellige en leuke wedstrijd waar de zwemmers van ZPC veel plezier hadden en ook nog eens goed zwommen.

 

 

Afgelopen weekend was eenendertigste editie van de Speedo Jaargangwedstrijden. In een gezellig vol zwembad De Zijl streden de beste minioren-zwemmers van Nederland tegen elkaar. Voor ZPC Hoogeveen deden Mac Peeks, Miron Schimmelpenning, Flynn Peeks, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Charley Blide hier aan mee. Het was een hele gezellige en leuke wedstrijd waar de zwemmers van ZPC veel plezier hadden en ook nog eens goed zwommen.

Charley Blide was het meest succesvol dit weekend. Op de meeste afstanden stond zij hoog ingeschreven en, ondanks dat dit bij de minioren niet zoveel zegt, dit wist zij ook waar te maken. Ze zwom technisch heel erg netjes en dit resulteerde in mooie nieuwe PR’s. Op de 100m rugslag zwom zij twee seconden van haar tijd af en werd ze eerste in een hele mooi tijd van 1.23.55, ruim voor de nummer twee. Ook op de 100m vrije slag verbeterde zij zichzelf goed en won met 1.13.60 een tweede plaats, maar 17 honderdste achter de nummer één.  Als derde afstand op de zaterdag zwom Charley de 50m vlinderslag. Hierop zwom zij wederom 2 seconden van haar tijd af en werd ze knap vierde. Op de zondag begon ze met de 100m wisselslag. Hierop zwom ze meer dan vier seconden van haar PR af en werd ze tweede. De 100m schoolslag was dit weekend de enige afstand waarop ze zich niet verbeterde. Hierop werd ze negende. Tot slot de 50m vrije slag. Een erg spannende race die ze nipt wist te winnen (0.01 seconde voor de nummer 2). Met 32.38 een hele mooie tijd en uiteindelijk dus twee eerste en twee tweede prijzen voor Charley. Heel erg knap gedaan.

De andere toppers van 2006 zijn Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers. Allebei altijd heel fanatiek en bij elke race gaan ze er weer helemaal voor, maakt niet uit of ze eerste of laatste liggen. Voor de trainers een genot om naar te kijken. Technisch klopt het ook en dat is heel mooi om te zien. Op de zaterdag begonnen ze beiden met een hele sterke 50m vrije slag. Olivier werd hierop zevende en Tiamo veertiende, beiden in een nieuw PR. Daarna zwom Olivier de 100m schoolslag en ook hierop een nieuw PR en een veertiende plaats. Daarna moest hij de 100m wisselslag. Hierop zwom hij een hele goede tijd, maar helaas iets te snel weg bij de start, waardoor hij een AA diskwalificatie kreeg. Daarna kwam de zondag en daar begonnen ze beiden met de 100m vrije slag. Olivier stond hierop heel hoog ingeschreven en hij wilde graag een medaille halen. Hij zwom heel netjes en goed en tikte in een hele snelle tijd als derde aan, maar helaas ook deze keer weer bewogen bij de start. Gelukkig is hij nog jong en komen er nog genoeg wedstrijden voor hem. De race die hij liet zien, maakte de trainers in ieder geval heel erg trots. Ook Tiamo zwom heel erg goed op deze afstand en werd met 1.17.92 knap zesde. Er stonden deze dag nog twee afstanden voor de beide jongens op het programma. Op de 50m vlinderslag zwommen ze allebei goed en werd Tiamo elfde en Olivier twaalfde. Tot slot de 100m rugslag. Tiamo stond hierop als tweede geplaatst en dit wist hij ook waar te maken. In een hele mooie race tikte hij na 1.26.03 aan en kon daarna zijn zilveren medaille met Speedo-bril ophalen. Olivier zwom hierop ook een mooie tijd en werd tiende.

Miron Schimmelpenning had dit weekend haar zinnen gezet op de 100m schoolslag. Hierop stond zij als tweede geplaatst en ze wilde graag een medaille winnen. Helaas gingen hierdoor haar andere afstanden niet zo goed. Op de 200m wisselslag en de 200m vrije slag kon zij niet bij haar PR komen. De 100m schoolslag was op de zondag aan de beurt. Ze zwom erg netjes en uiteindelijk tikte ze net als vierde aan, 0.09 seconde achter de nummer 3.

Mac Peeks zwom veel afstanden dit weekend. De zaterdag moest hij even inkomen en zag het er allemaal heel netjes uit, maar niet zo pittig als we van hem gewend zijn. Hij zwom die dag de 100m vrije slag en de 200m vrije slag. Hierop kwam hij niet bij zijn PR’s. De zondag ging veel beter en nu was de ‘oude’ Mac weer helemaal terug. Op de 100m rugslag zwom hij een mooie tijd van 1.16.01 en werd hij zesde. Ook de 400m vrije slag ging heel goed en hierop verbeterde hij zichzelf met vijf seconden en werd hij elfde. Tot slot zwom hij de 100m wisselslag en ook hierop een nieuw PR en een achttiende plaats.

Flynn Peeks was in eerste instantie niet geplaatst, maar mocht op het laatste moment toch nog de 100m wisselslag zwemmen op de zondag. Erg spannend natuurlijk en zo voor een eerste keer is dat niet altijd makkelijk. Toch deed hij dit heel erg netjes en werd hij 22e. Helaas geen PR, maar wel een ervaring rijker. Volgend jaar weer, hopen we.

Al met al een hele leuke wedstrijd, waar goed gezwommen is en ook nog genoeg tijd was voor plezier. Tussen het zwemmen door werden er spelletjes gespeeld en zelfs kinderen van andere verenigingen kwamen hieraan meedoen. Op de terugweg zijn we, zoals de traditie is, gezellig bij de McDonalds geweest om te eten. De trainers hebben erg genoten en hopelijk mogen we volgend jaar weer met zo’n leuke groep heen.