//Selectie en Sanne Hofman genomineerd voor Sportgala Drenthe

Selectie en Sanne Hofman genomineerd voor Sportgala Drenthe

Sanne Hofman en de zwemselectie van ZPC Hoogeveen zijn namens de gemeente Hoogeveen genomineerd voor het Sportgala Drenthe. Het Sportgala Drenthe kent dit jaar een nieuwe opzet. Elke Drentse gemeente nomineert een sportman, sportvrouw, sporttalent en een sportploeg voor de verkiezing. De gemeente Hoogeveen heeft Sanne Hofman genomineerd als sportvrouw en de selectie van ZPC Hoogeveen als sportploeg. 

Een nominatiecommissie kiest op 12 februari per categorie drie sporters/ploegen die kans maken op de titel sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. Daarnaast is er een publieksprijs waarvoor alle 48 sporters/ploegen in aanmerking komen. Er kan vanaf vrijdag 12 t/m zondag 14 februari gestemd worden op http://www.sportgaladrenthe.nlJe kunt stemmen op een van de drie genomineerden per categorie en een van de 48 sporters/ploegen voor de publieksprijs. Het sportgala vind plaats op donderdagavond 18 februari in de Bonte Wever in Assen.

 

 

Sanne Hofman en de zwemselectie van ZPC Hoogeveen zijn namens de gemeente Hoogeveen genomineerd voor het Sportgala Drenthe. Het Sportgala Drenthe kent dit jaar een nieuwe opzet. Elke Drentse gemeente nomineert een sportman, sportvrouw, sporttalent en een sportploeg voor de verkiezing. De gemeente Hoogeveen heeft Sanne Hofman genomineerd als sportvrouw en de selectie van ZPC Hoogeveen als sportploeg. 

Een nominatiecommissie kiest op 12 februari per categorie drie sporters/ploegen die kans maken op de titel sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. Daarnaast is er een publieksprijs waarvoor alle 48 sporters/ploegen in aanmerking komen. Er kan vanaf vrijdag 12 t/m zondag 14 februari gestemd worden op http://www.sportgaladrenthe.nl. Je kunt stemmen op een van de drie genomineerden per categorie en een van de 48 sporters/ploegen voor de publieksprijs. Het sportgala vind plaats op donderdagavond 18 februari in de Bonte Wever in Assen.

Hieronder het juryrapport van de gemeente Hoogeveen:

Sportploeg selectie ZPC Hoogeveen

12322835 754787824625159 7230380694099490457 o 1De selectie van ZPC zwemt al 15 jaar in de hoofdklasse, dit is de hoogste klasse landelijk, en behoort al jaren tot de top 10 van Nederland. In 2015 eindigde de club op de 9de plaats van Nederland. Veel zwemmers kwamen in 2015 op Drentse, Noordelijke en Landelijke podia. Er zijn 14 Drentse records gezwommen, 55 gouden medailles gewonnen op Drentse kampioenschappen en 14 gouden medailles gewonnen bij Noordelijke kampioenschappen. In 2015 werd de 3de plaats op een sterk bezet internationaal toernooi in Dortmund behaald en op de open Nederlandse Kampioenschappen werd de estafette ploeg knap tweede. De jeugd en junioren behaalden op de Nederlandse Kampioenschappen 1 keer goud, 3 keer zilver en 9 keer brons op zowel de korte als de lange baan.

Sportvrouw Sanne Hofman
12687771 501025300078328 3405118869065891323 nDe 13-jarige zwemster Sanne Hofman uit Hoogeveen heeft in 2015 gedebuteerd op de IPC Swimming World Championships in Glasgow. Dit zijn de wereldkampioenschappen zwemmen voor mensen met een beperking. Sanne kwam uit in een categorie voor mensen die, net als Sanne, slechtziend zijn. Op Sanne haar sterkste onderdeel, de 100 meter rugslag, werd Sanne zesde van de wereld en verdiende ze een limiet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de 200 meter wisselslag, 100 meter vrije slag en 400 meter vrije slag werd Sanne respectievelijk 16de, 14de en 13de van de wereld. Ook bij andere wedstrijden, waaronder Nederlandse en Europese kampioenschappen won Sanne diverse prijzen of verbeterde ze het Nederlands of Europees record. Ondanks haar jonge leeftijd nu al een echte sportvrouw.