//Goed gezwommen door minioren tijdens limietwedstrijd in Beilen
IMG 1211

Goed gezwommen door minioren tijdens limietwedstrijd in Beilen

Terwijl de junioren- en jeugdzwemmers van ZPC heel hard zwemmen tijdens het NJJK in Amsterdam, stonden de minioren zwemmers zaterdagavond aan de start in Beilen. Hier werd namelijk een minioren limietwedstrijd gehouden. Er was weinig deelname, waardoor de wedstrijd heel snel ging en sommige zwemmers binnen een kwartier twee keer moesten zwemmen. Op zich geen probleem en de zwemmers lieten ook zien dat ze dit best kunnen.

Terwijl de junioren- en jeugdzwemmers van ZPC heel hard zwemmen tijdens het NJJK in Amsterdam, stonden de minioren zwemmers zaterdagavond aan de start in Beilen. Hier werd namelijk een minioren limietwedstrijd gehouden. Er was weinig deelname, waardoor de wedstrijd heel snel ging en sommige zwemmers binnen een kwartier twee keer moesten zwemmen. Op zich geen probleem en de zwemmers lieten ook zien dat ze dit best kunnen.

Mac Peeks was goed op dreef en zwom heel hard. Op alle drie zijn afstanden zwom hij PR’s en op de 100m vrije slag zelfs een hele mooie 1.07.99. Maar ook de 100m rugslag mocht er zijn met 1.17.68 en de 200m vrije slag met 2.31.88. Het zag er technisch ook allemaal heel netjes uit.

Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers waren zoals altijd ook weer fanatiek aan het zwemmen. Beiden zwommen een snelle 50m vlinderslag (allebei 44 seconden) en ook op de 100m rugslag en de 100m vrije slag zwommen beide jongens een PR.

Lucas Ham zwom vandaag de 100m rugslag (knappe 10 seconden van zijn PR af), de 200m wisselslag en de 100m vrije slag heel netjes. Flynn Peeks moest de 100m rugslag, 100m schoolslag en 100m vrije slag. Hij moest vrij vlot achter elkaar zwemmen en het lukte hem vandaag niet bij zijn PR’s te komen.

Imre Bouwland en Merit Wilderdijk zwommen vandaag een aantal afstanden voor het eerst. De meisjes zwemmen nog niet zo lang in de selectie, maar hier is tijdens de wedstrijd weinig van te zien. De 100 meters zwemmen ze met veel gemak en dit gaat ook al best snel. Ook zij moesten vrij snel achter elkaar zwemmen, maar hierover werd door hen zeker niet geklaagd.

Carlijn Gruppen gaat er altijd voor en ook vandaag werd er door haar pittig gezwommen, wat resulteerde in mooie nieuwe PR’s. Vooral een hele snelle 100m rugslag (1.39.28). Ook Emma Ham zwom heel goed vandaag en vooral haar 100m vrije slag was heel sterk en snel met 1.24.89.

Nynke Hutten zwom vandaag de 100m vrije slag, de 100m rugslag en de 100m schoolslag. Ze deed dit erg netjes, maar wist haar tijden vandaag niet te verbeteren.

Julia Redzimska werd helaas gediskwalificeerd op de rugslag, maar haar 100m vrije slag en 100m schoolslag gingen heel goed en hierop zwom zij mooie nieuwe tijden.  

Miron Schimmelpenning wilde graag snel zwemmen op de 200m wisselslag, maar hierop vertrouwde zij net iets teveel op haar sterke schoolslag. In de wisselslag zijn echter de andere slagen ook heel belangrijk. De 100m rugslag zwom zij heel goed en verbeterde ze haar tijd met 1 seconde.

Al met al een leuke wedstrijd, waar iedereen in korte tijd drie keer kon zwemmen.