//Heren waterpolo winnen van koploper

Heren waterpolo winnen van koploper


Afgelopen zaterdag hebben de heren waterpolo gewonnen van koploper Ritola. Hierdoor valt Ritola ineens terug van de 1e naar de 3e plaats in de competitie. ZPC Hoogeveen staat momenteel zesde.
Het was een leuke wedstrijd. De waterpoloërs van ZPC waren nagenoeg compleet qua team en dat wierp direct vruchten af. Doordat Stefan Dekker tijdens deze wedstrijd op doel lag, kon Jeroen van Dongen in het veld spelen. Dit komt het spel direct ten goede. Ook door de toevoeging van Yves en Robert aan het team is er wat meer activiteit in het team gekomen.

Afgelopen zaterdag hebben de heren waterpolo gewonnen van koploper Ritola. Hierdoor valt Ritola ineens terug van de 1e naar de 3e plaats in de competitie. ZPC Hoogeveen staat momenteel zesde.

Het was een leuke wedstrijd. De waterpoloërs van ZPC waren nagenoeg compleet qua team en dat wierp direct vruchten af. Doordat Stefan Dekker tijdens deze wedstrijd op doel lag, kon Jeroen van Dongen in het veld spelen. Dit komt het spel direct ten goede. Ook door de toevoeging van Yves en Robert aan het team is er wat meer activiteit in het team gekomen.

Al vroeg in het eerste ‘partje’ stonden de heren van ZPC voor met 3-0. Ritola kwam echter sterk terug. Aan het einde van het tweede partje stond het 4-2 voor Hoogeveen. Tijdens het derde partje moest Klaas de Groote het water verlaten i.v.m. een hoofdwondje. Hij was, niet opzettelijk, geraakt door een tegenstander. Na het derde partje stond het 6-6. Spannend dus! In het laatste partje scoorde Richard Piening de 7-6 met een schitterend lange-afstand-schot. Die ging snoeihard in de kruising! Uiteindelijk werd gewonnen met 9-7. De mannen van Hoogeveen waren zichtbaar tevreden.

De combinatie van goed samenspel, strakke passes en goede verdediging, hebben geleid tot dit resultaat in het voordeel van Hoogeveen. Ook Ritola was tevreden over haar spel, al is de uitslag natuurlijk teleurstellend voor hen. ‘Het was een lekkere wedstrijd, we waren redelijk gelijk qua niveau en er werd fair gespeeld’, aldus een verdediger van Ritola.

Op 7 december aanstaande spelen de heren van Hoogeveen in Burgum tegen ‘de Wetterwile’, de hekkensluiter van de competitie. De volgende thuiswedstrijd is op 11 januari om 15:15u tegen ZEPTA. Op 11 januari spelen ook de pupillen (12:30u) en de aspiranten (14:30u) thuis.