//Bikkels winnen het Bubble toernooi

Bikkels winnen het Bubble toernooi

 

Afgelopen weekend werd voor de 36e keer het Bubble toernooi in Veendam gehouden. Voor Bikkel Hoogeveen was het weer een succesvol toernooi. Twee dagen waren de zwemmers in Veendam. Er werd zowel op zaterdag als zondag een lang programma afgewerkt. Traditiegetrouw was er op de zaterdagavond een waterdisco en bleven de zwemmers in de naast gelegen sporthal slapen.

 

 

Afgelopen weekend werd voor de 36ste keer het Bubble toernooi in Veendam gehouden. Voor Bikkel Hoogeveen was het weer een succesvol toernooi. Twee dagen waren de zwemmers in Veendam. Er werd zowel op zaterdag als zondag een lang programma afgewerkt. Traditiegetrouw was er op de zaterdagavond een waterdisco en bleven de zwemmers in de naast gelegen sporthal slapen.

 

Natuurlijk wordt er vooral gezwommen, maar tijdens dit weekend staat gezelligheid voorop. Ouders en broertjes/zusjes kunnen allemaal mee  komen en iedereen praat en zit gezellig met en bij elkaar. Zaterdagavond gaat de club met elkaar de stad in om te eten bij Ali Baba.

 

Manjusha Kost had er ook dit jaar voor gezorgd dat er veel broodjes beleg en fruit gehaald kon worden bij de A.H. in Hoogeveen.

Dit werd door iedereen heerlijk opgegeten en de catering was dit weekend in handen van de dames Ineke Urbanus en Margot Eiromkui, bijgestaan door de nodige ouders.

Ploegleiders waren dit jaar Ton van Veen, Jessie Eiromkui, Pascal Kost en Marco de Lang. Ook bleven deze vier mannen slapen bij de ploeg.

 

Alles was heel goed geregeld en mede daardoor wordt zo’n weekend een groot succes waar de zwemmers optimaal van genieten.

Jammer was dat het ONK in Amsterdam dit jaar door de KNZB vervroegd is van december naar oktober waardoor de zwemmers a.s. weekend al het Nederlands kampioenschap moeten zwemmen.

Dit betekende dat deze zwemmers/sters niet in Veendam konden slapen en dat een enkeling er voor koos om maar één dag te gaan zwemmen.

Voor het wedstrijdritme, de snelheid is het goed om zo kort in het seizoen toch nog een wedstrijd te zwemmen, maar voor de rust was het beter om thuis te slapen.

 

In totaal werden er door Bikkel Hoogeveen 96 medailles meegenomen waarvan 28 keer goud, 40 keer zilver en 28 keer brons.

Maaike van Veen haalde zes keer goud en verder waren het Mariët Koster, Dieudonnée Houtkamp en Gauke Eilander die ieder drie keer goud mee namen.

 

Opvallend dit jaar was dat Hoogeveen weer heel veel leuke nieuwe kleine zwemmers/sters mee had naar Veendam en ook deze kleintjes gaan zaterdagavond mee naar de disco. Dan is het zwaar op zondag, maar dat deert niemand, er wordt gewoon goed gezwommen.

Veel medailles ook bij deze jongste kinderen. Zo was het Mac Peeks die een keer goud, drie keer zilver en twee bronzen plakken meenam.

Stijn de Lang won een keer zilver en vijf keer brons, terwijl Mirthe Schenkel  goud won op haar favoriete school en vier keer zilver op de andere afstanden.

Raoul Witten won zes keer zilver en Senna van Veen nam er van die kleur vijf mee naar huis.

Het grootste spektakel zijn de estafettes en deze werden door Hoogeveen goed bezet en ook daar de nodige medailles gescoord.

De dames Mariëlle ter Stege, Charlotte Mol en de zusjes Mariët en Jakonien Koster wonnen zowel de 4x 50m vrije slag als de 4x 50m wisselslag.

Ditzelfde deden de meisjes Brigit Beukeveld, Esra Hoogeveen, Suzanne Kah en Maaike van Veen op de 4x 50m vrij. Ook de 4x 50m wisselslag in deze leeftijd werd goud en hierin zwommen, Maaike, Esra en Suzanne samen met Sharonne Urbanus.

Ook goud voor de herenploeg bij de  4x 50m wisselslag waarin Chris Bolding, Niels van Eck, Jeroen Lorius en Niels Koster zwommen. Helaas lukte dit niet op de 4x50m vrije slag. Deze strijd werd gewonnen door de studentenclub de Golfbrekers uit Groningen. Het was een spannende strijd waarbij Niels van Eck, die niet op de zaterdag zwom, gemist werd, want dan hadden we zeker gewonnen.

Goud was er voor Wouter de Lang, Thomas Kappe, Gauke Eilander en Darryl Lubbinge op de 4x 50m wisselslag en dezelfde jongens pakten op de 4x 50m vrije slag zilver.

Ook de jongensploeg Koen Lems, Ardi Knol, Jeroen Lorius en Chris Bolding haalden goud op de 4x 50m wisselslag en met Derk-Jan Knol in plaats van Ardi was er ook goud op de 4x 50m vrij.

Marsha Beukeveld, Sharonne Urbanus, Dieudonnée Houtkamp en Merlin Nijzingh zwommen naar het goud op de 4x 50m wisselslag. Marsha en Merlin zwommen samen met Revecka Reiber en Brigit Beukeveld naar zilver op de 4x 50m vrije slag.

 

Ook bij de jongste junioren had Bikkel Hoogeveen een estafette en daar waren het Junior de Bruin, Bas Kost, Niels Hoogeveen en Coen de Lang die op beide afstanden, de 4x 50m wissel en de 4x 50m vrij, de zilveren medaille pakten.

Bij de meisjes waren het Alinda Dingshoff, José Emmink, Eileen Kremer en Anique Coelingh die ook twee keer zilver pakten.

 

De broertjes Anne en Thijs Schuurmans die deze zomer naar Den Haag zijn verhuisd en nu bij WVZ in Zoetermeer zwemmen, waren dit weekend nog met de ploeg van Hoogeveen mee. Zwemmend voor WVZ , maar verder dit weekend bij de Bikkels en het was alsof ze niet waren weg geweest.

De dagwinst van de zaterdag was voor Hoogeveen en ook die van de zondag kwam daarbij. Daarna was het logisch dat we ook de grote wisselbeker mee mochten nemen naar Hoogeveen en die staat het komende jaar in de bekerkast.

 

Het was een geweldig weekend en we zullen weer een jaar moeten wachten voor het volgende Bubble toernooi.

 

>>> Klik hier voor de foto’s van het Bubble toernooi, gemaakt door Ton van Veen.